Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Fórum új válaszai
 • Faketrec/kenel tyúkoknak (0)
 • Galéria képei
  Honlap-menü
  Belépés
  Keresés
  Körkérdésünk
  Milyen típusú tyúkokat tartasz, tartanál?
  Összes válasz: 1087
  Mini-chat
  200
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Nyitólap » Cikkek » Törpe dísztyúkok L

  Törpe lakenfeldi

  Törpe lakenfeldi


   
  Fekete-fehér tarka, kakasMegnyúlt test, lekerekített törzs, közepesen hosszú hát telt nyereg tájékkal , telt és széles mell és vízszintes testtartás alkotják az alaki elemeket. A kakas magasan tartott farka szétterül és igen hosszú. A kormány- és a sarlótollaknak széleseknek kell lenniük. A jól testhezálló, a testen nem túlnyúló szárnyak nagyban hozzájárulnak a nyújtott parlagi tyúkformához. Az állás összességében inkább alacsony az alig látható combok és a középhosszú lábak miatt, de nem lehet törpelábú. A tojó faroktartása kicsit mélyebb, hátvonala vízszintesebb, mint a kakasé. A taraj felszíne finom szövetű legyen, a cakkozás ne menjen túl mélyre. A tojó taraja többnyire egyenesen áll, néha látható a megengedett tarajelhajlás is. Kis, fehér füllebenyek, középhosszú toroklebenyek és barna szemek alkotják a többi fej pontot. A lábaknak palakékeknek kell lenniük.
   
  Szín és minta
   
  Fekete-fehér tarka, tyúkFeltűnő a kontraszt a fej, a nyak és a farok fekete színe és a fehér törzstollazat között. A kakas nyeregtollazatának végei feketék. Az összezárt szárnyak is tiszta fehérnek látszanak, bár a főevezők belső zászlói rejtett feketék. A tojónak a feje után enyhe fehér szegélyezettség mutatkozik a nyaktollazatban; ideális a tiszta fehér fej. Mindkét nemben szürke tűzött-feketés szürke az alsó tollazat.
   
  Egyedi tulajdonságok
   
  A legtöbb tojó már az első évben 35 g-os tojásokat tojik. E törpe fajta tojójellege az éves teljesítményben is kifejezésre jut. A keltetési eredmények szinte mindig nagyon jók, a csibék felnevelése alig jár nehézségekkel. A törpe lakenfeldiek mozgékony, csinos állatok, melyek szabad kifutón sok táplálékot maguk keresnek meg. Emellett helyes bánásmód mellett bizalmasak maradnak, és mindig meglepnek intelligens kíváncsiságukkal.
   
  Súlykakas 0,8 kg
   tojó 0,7 kg

  Gyűrűméretkakas 13 mm
   tojó 11 mm

  A tenyésztojás minimális tömege 30 g

  A tojás színe fehér-sárgás
  Kategória: Törpe dísztyúkok L | Hozzáadta: Imre (2010-10-19)
  Megtekintések száma: 1248 | Helyezés: 0.0/0