Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Fórum új válaszai
 • Faketrec/kenel tyúkoknak (0)
 • Galéria képei
  Honlap-menü
  Belépés
  Keresés
  Körkérdésünk
  Milyen típusú tyúkokat tartasz, tartanál?
  Összes válasz: 1081
  Mini-chat
  200
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Nyitólap » Cikkek » Törpe dísztyúkok K

  Törpe kasztíliai

  Törpe kasztíliai  Fekete, kakasAhogy a nagy testű fajtára, úgy a törpe kasztíliaira is jellemző a parlagi tyúkforma a magasan hordott farokkal. A hát-farok vonal derékszögben fut. A törzsnek törpeméretben is hosszúnak megnyúltnak kell lennie. Ehhez mélyre nyúló mellvonal és széles elülső rész tartozik. Jól testhezálló és a testen alig túlnyúló szárnyakra törekednek. Ez egyelőre még nehézségeket okoz a tenyésztőknek, főleg a kakasok esetében. A kitenyésztésben felhasznált holland törpetyúkok és a bantam öröksége is észrevehető még. A fejpontok: egyszerű álló fűrésztaraj a kakasnál, a tojóénak a hátsó része ránctalanul hajoljon oldalra. Toroklebenyeik nem túl hosszúak és kerekek, szemük őzbarna. A láb sötét palaszínű.
   
  Szín és minta
   
  Fekete, tyúkAz egyetlen előforduló színváltozat az erős zöld fényű fekete. A kitenyésztő megállapítása szerint a tojóknál még javításra szorul.
   
  Egyedi tulajdonságok
   
  A törpe kasztíliai egy régi spanyol, tetszetős és eleven parlagi tyúkfajta miniatűr változata. Nagy tojástömeg, jó tojástermelő képesség és életerő tünteti ki ezt a viszonylag fiatal törpetyúk-fajtát. Kifejezetten szeretnek repülni, ezért minden esetben magasabb kerítést igényelnek, mint más kényelmesebb fajták.
   
  Súlykakas0,85 kg
   tojó0,7 kg

  Gyűrűméretkakas13 mm
   tojó11 mm

  A tenyésztojás minimális tömege30 g

  A tojás színesárgás
  Kategória: Törpe dísztyúkok K | Hozzáadta: Imre (2010-10-19)
  Megtekintések száma: 558 | Helyezés: 0.0/0