Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Fórum új válaszai
 • Faketrec/kenel tyúkoknak (0)
 • Galéria képei
  Honlap-menü
  Belépés
  Keresés
  Körkérdésünk
  Milyen típusú tyúkokat tartasz, tartanál?
  Összes válasz: 1081
  Mini-chat
  200
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Nyitólap » Cikkek » Törpe dísztyúkok K

  Törpe kraienköppen

  Törpe kraienköppen (törpe varjúfejű)  Ezüstnyakú, kakasA törzsét egyenesen és hátrafelé enyhén meredeken tartja; a mellvonal telt és széles, de nem megy mélyre. A széles vállaknak hangsúlyosnak kell lenniük. Az igen hosszú szárnyakat testhezállón tartja, végük nem nyúlik túl és nem süllyed le. A kakas farka hosszú és széles, jól fejlett mellék- és a test felé hajló fő-sarlótollak zárják maguk közé a kormánytollakat. Tartása tompaszöget zár be a hátvonallal. A hastájéknak teltnek kell lennie. A combok jól láthatók legyenek, közepesen hosszúak és sárgák a lábak és a lábujjak. A tojó testtartása inkább vízszintes; a comboknak itt is kissé ki kell állniuk. A viadorszerű kifejezés a fej pontokban is láthatóvá válik: rövid, széles, domború koponya kis dudoros tarajjal, kicsi fül- és toroklebenyek és kifejezésteljes, sárgáspiros szemek, kiálló szemöldökökkel.
   
  Szín és minta
   
  Aranynyakú, tyúkAz ezüstnyakú kakasok válltakarói és háta lehetőleg ezüstfehér legyen. Az azonos színű nyak- és nyeregtollazatban sötét tollszárcsíkok láthatók. A szárnyháromszöget az evezők fehér külső zászlaja alkotja. Az alsó fele és a farktollazat zölden fénylő fekete. A tojójának hamuszürke a palástja, finom, ezüstszürke tűzöttséggel. Minden tollnak fehéres a gerince és ezüstszürke a szegélye. Az aranynyakúak színe az ezüstfehér helyett üde aranysárga-aranyvörös.
   
  Egyedi tulajdonságok
   
  150 tojás átlagteljesítménnyel a törpe kraienköppék a tojástermelés szempontjából a törpetyúk-fajták közt az élen járnak. A tenyésztők emellett mindig az állatok szerény igényeiről számolnak be. A tökéletes alakú törpe kraienköppe a finom szín és mintajátékával látványos a ketrecben.
   
  Súlykakas0,85 kg
   tojó0,75 kg

  Gyűrűméretkakas13 mm
   tojó11 mm

  A tenyésztojás minimális tömege35 g

  A tojás színesárgás
  Kategória: Törpe dísztyúkok K | Hozzáadta: Imre (2010-10-19)
  Megtekintések száma: 379 | Helyezés: 0.0/0