Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Fórum új válaszai
 • Faketrec/kenel tyúkoknak (0)
 • Galéria képei
  Honlap-menü
  Belépés
  Keresés
  Mentett bejegyzések
  Körkérdésünk
  Milyen típusú tyúkokat tartasz, tartanál?
  Összes válasz: 1113
  Mini-chat
  200
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Csináld magad!

  Ezt az oldalt a baromfiak miatt készítettem. Az évtizedek során elég sok mindennek neki álltam és megjavítottam, vagy újat készítettem. Néha a szükség hozta így, néha az, hogy szeretek barkácsolni. Pl. a lakás 90%-ban én készítettem a szekrényeket, asztalokat, ágyakat, kisszéket is. Nem tanultam famunkát, pláne nem vagyok asztalos. Megjavítottam a hűtőgépet, mosógépet, porszívót, kávédarálót, szivatyyút, stb. Összes villanybekötéseket újravezetékeztem (alumínium vezetékek voltak). A felső szintet a feleségemmel gipszkartonoztam, stb.Mindenesetre a család és a barátaim örülnek neki, mert sok mindenben tudok segíteni nekik. A probléma az, hogy nem mindig jutok el oda, ahová ígértem, vagy megígértették velem. Telefonon meg elég nehézkes elmagyarázni a dolgokat. Ezért pár hónapja eldöntöttem, hogy a már kész weboldalhoz ezt a menüt csatolom, ahová majd az időközben általam elkészített, fényképekkel dokumentált különböző dolgokat felteszem. Így a barátoknak egyszerűbb lesz megnézni a képeket és talán maguk is el tudják készíteni. Természetesen bárki más is megnézheti, hiszen az internetről én is nagyon sok ötletet merítettem az évek során, illetve különböző fórumokon sokszor segítséget nyújtottak nekem. Pl. az elektromos eszközök javításánál. Bár elektrotechnikát tanultam, de a háztartási gépeket nem ismerem, így sokszor kaptam segítséget, hogy mit hol találhatok egy adott típusú gépben, vagy küldtek a neten tervrajzot róla. Sajnos a nagyobb munkáimat nem tudom feltenni (gipszkartonozás, fűtés, víz, villanyszerelés, járólapozás, parkettázás), mert nem fényképeztem, de remélem az ezután következők is segítenek másoknak. Az építkezésnél utána számoltunk (megkérdeztünk több szakembert mit mennyiért csinálnának meg) és szűken számolva is 1,5 millió forintot takarítottunk meg. ezt a pénzt a jó minőségű anyagra fordíthattuk és nem mellékesen egyes szakemberekkel ellentétben, én nagyon odafigyeltem, hogy minél kevesebb anyag menjen selejtbe.
  Remélem néhány ötletet más is megvalósít, vagy akár saját oldalán, hasonló dolgokat feltesz, hogy másoknak (akár nekem is) ötletet, megoldást nyújtson. Nem zárkózom el attól sem, hogy más cikkét feltegyem az oldalra, természetesen az Ő neve alatt. Sajnos mostanság egyre többen már nem hobbyként tekintenek az otthoni barkácsolásra, hanem kénytelen maga megcsinálni, mert nem tudja megfizetni a szakembereket.

  Felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy az oldalon található dolgok hibás kivitelezéséért felelősséget nem vállalok. Ha valaki úgy érzi ez a munka neki magas, neki se álljon, pláne az elektromos javításoknak. A 220 V veszélyes!!!