Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Fórum új válaszai
 • Faketrec/kenel tyúkoknak (0)
 • Galéria képei
  Honlap-menü
  Belépés
  Keresés
  Mentett bejegyzések
  Körkérdésünk
  Milyen típusú tyúkokat tartasz, tartanál?
  Összes válasz: 1113
  Mini-chat
  200
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Nálam tartott fajták  Itt azt a néhány fajtát mutatom be, amiket magam is tartok. Mindenkinek vannak kedvenc fajtái, kinek ez, kinek az. Én elsősorban gazdasági megfontolásokból választottam a fajtáimat.

  - Az ezüst itáliai tetszik és nagyon jó tojástermelő.

  - A  plymouth elfogadhatóan tojik, nagyon jó minőségi a húsa és a húshibrid kereszteződésekhez az egyik legjobb fajta. Én a sárga színűt választottam, mivel szép és a kopasztáskor is megfelelő minőségű a bőre. Ellentétben a sávozott plymouth-tal, ami a gazdasági értékét nagyon jól őrzi, de kopasztáskor, nem a legszebb a bőre a sötét tolltokok miatt. Természetesen ezt a sötét tokos dolog az én tapasztalatom,  vannak akik ezt cáfolják.

  - Harmadik fajtám az ezüst wyandotte. Elmarad a hústermelésben és a tojástermelésben is a plymouth-tól, viszont kifejlett korában azért nagyon jó minőségű húst ad, illetve tojástermelése is jó. Télen nem a legjobban tojik. Viszont nagyon jó kotló és gondos csibenevelő. Egy nagyon nyugodt kezes fajta.

  - Brahma-t már nem tartok, mivel szép ugyan, de véleményem szerint gazdasági értéke nagyon csekély. Viszont nagyon sok és szép színű egyed létezik belőle. A Brahma állomány anyám udvarában éli világát, de egyre jobban a wyandotte felé vonzódik már Ő is.

  - Gyöngytyúkokat már közel 15 éve tartok. Kiváló a belőle készített húsleves és egyéb belőle készített étel. Tojásából nagyon jó minőségű szép sárga színű tésztát készíthetünk. Ez annak köszönhető, hogy szokatlanul nagy a tojás sárgája a fehérjéhez képest. Sokan tartózkodnak tőlük a hangosságuk miatt. Nálam olyan részen vannak, ahol idegenek ritkán járnak, így ritkán csapnak ricsajt is. A kutyát is annyira megszokták, hogy nem is foglalkoznak vele, amíg a kerítésen kívűl van.